facebook

Russian
כניסה למערכת
סל הקניות שלך ריק
מחירון תנאי משלוח תנאי קנייה טיפים מועילים

 


ביקור ראשון?
עולם התה
כיתת אומן
גלריה
מאמרים ודיווחים
חדשות
עלינו
ביקור ראשון?   ----» מידע בקצרה   

מדריך לאוהבי תה מתחילים (חלק ב')

 

איך להתאים נכון את סוג התה לטעמכם? מהם חליטות תה? בשביל ההתחלה נעשה הכרות עם מידע כללי.

 

זה יהיה קורס סכמטי, אשר יאפשר לכם להבין במהירות בסוגי תה שונים ולהתאים את התה בהתאם לרצונכם. מידע יותר פרטני ניתן למצוא במדורים אחרים באתר שלנו.

 

בכל רגע ניתן לעבור למדור "בחירה מהירה של התה

"

 

 

ובכן, בואו נתחיל בהכרות ראשונה עם עולם התה.

 

תה - זוהי תמצית מעיל עץ התה «camelia sinensis».

Green_Tea_03

 

בצורה פשטנית, טעם התה תלוי מסוג העץ עצמו או מסוג השיח, מקום הגידול ומידת התסיסה. נכון להיום, בסין מייצרים מעל אלף סוגי תה שונים.

 

כל סוג של חליטת תה, כמו כל משקה אצילי, כדוגמת יין, בעלי ניחוח וטעם ייחודיים.  לכן, כל תוספת לחליטת תה תסתיר את הטעם האמיתי אשר המומחה שגידל את התה ניסה להעביר אליכם. תה אמיתי לא כולל שום תוספות.

 

כאשר קוטפים את עלה התה, מתחיל בו תהליך חמצון של מיץ התה המכונה תסיסה. להפסקת החמצון, מייבשים את העלה בדרך זו או אחרת, ומסירים את הלחות.

 

מקובל לחלק את סוגי התה לפי מידת תסיסה.

 

 

אם מייבשים את עלי התה מהר, יתקבל תה במידת תסיסה חלשה. לקבוצה זו שייכים סוגי תה לבן, צהוב וירוק

 

 

בואו נקבע מראש, כי תה ירוק, לא קיים כסוג תה. זה לא סוג תה נפרד, אלא קבוצה גדולה (כמה מאות) של סוגי תה במידת תסיסה חלשה.

 

בתוך הקבוצה נכללים המון סוגי תה, אשר כל אחד מהם בעל תכונות מסוימות ומאפייני טעם משלו. לכן, אין זה נכון לחפש פשוט "תה ירוק". תארו לעצמכם שנכנסתם לחנות וביקשתם יין אדום. איזו תשובה תקבלו? אותו הדבר חל על קבוצות תה אחרות.

 

הקבוצה הבאה סוגי תה בתסיסה בינונית, נוהגים לכנות אותם גם טורקיז או אולונגים (Oolong Tea)

 

לאחר מכן באה קבוצת סוגי תה בתסיסה חזקה: תה אדום.

 

וסוגרים את החלוקה סוגי תה שחור במידת פוסט-תסיסה.

 

חוץ מהנ"ל ישנם מספר קבוצות נוספות, שלא קשורות למידת תסיסה. לשם משתייכים תה מתובל ותה דקורטיבי.

 

קבוצה נפרדת בעולם התה זהו תה צמחים. זהו תה המיוצר בטכנולוגיית תה אבל לא מעלי עץ התה אלא מסוגי צמחים ופרחים שונים. רבים מהם באים לשימוש ברפואה הסינית המסורתית כמשקאות מרפאים.

 

בנוסף למידת תסיסה, על הטעם ועל איכות התה משפיעים גורמים רבים אחרים: החל מתנאי מזג אוויר ועד רמת כישורי המומחה. כמו כל מוצר אחר, ככל שאיכות התה והטעם גבוהים יותר, כך התה יותר יקר. אך תה יותר יקר מחזיק יותר חליטות ובסופו של דבר יצא יותר זול. לדוגמא, 8 גר' של תה Tie Guan Yin יכול להספיק לשתייה ליום שלם או לערב אירוח חברה גדולה.

 

עצה פשוטה, אם אתם רק מתחילים לפתוח בפניכם את עולם התה, אין צורך להתחיל ישר מהסוגים הכי טובים והכי יקרים. גם אם המצב הכלכלי מאשר לכם לקנות חליטות תה מובחרות. אל תמהרו. אם טרם ניסיתם סוגי תה יותר פשוטים וישר ניגשים לטובים ביותר, לא תוכלו להבין עד הסוף למה סוגי תה אלא יותר טובים ועד כמה הם יותר טובים.

 

 

עכשיו, שאתם מודעים לסוגי חליטת התה, בואו ניגש לבחירת התה בהתאם לטעמכם:

 sorta-chaya-04

 

תה לבן - זהו תה קל, בעל טעם נעים. הוא נשתה בקלות, ניתן לשתות לפני או אחרי הארוחה או פשוט כמשקה. הייחודיות הבולטת שלהם - טיפת חמוציות בטעם התה, בשל נוכחות הניצן.

תה לבן מומלץ במיוחד לשתייה בעונה החמה של השנה. ניתן לשתות אותו מקורר עד טמפרטורת החדר. אם אתם אוהבים משקה קל ונעים, אז זהו התה המתאים בשבילכם. קיימים 3 סוגים של תה לבן, אנו מציעים לכם את השניים הטובים ביותר>>>

 

תה צהוב - קבוצה של תה במידת תסיסה חלשה. את שמם קיבלו לפי צבע עלי התה לאחר העיבוד. תה צהוב המוכר ביותר הוא Jun Shan Yin Zhen מפרובינציית Hunan, זהו אחד מסוגי התה האליטיסטיים. טכנולוגיית ההכנה של תה זה די מורכבת ולכן תה צהוב אמיתי מייצרים בכמויות לא גדולות. התה נעים בטעמו, המשאיר לאחר השתייה טעם נעים עם מעט מתיקות. אם אתם אניני טעם, אז אתם בטח תהנו מתה זה >>>

 

תה ירוק - כפי שהזכרנו מקודם, זוהי הקבוצה הכי גדולה של סוגי תה במידת תסיסה חלשה. כאן ישנו מגוון גם לאניני טעם וגם לאוהבי תה. סולם טעמים רחב ומבחר עצום החל מסוגי תה *רכים, מעט מתוקים ועד חזקים ומרוכזים. מבחר עשיר של ניחוחות. והכי נעים זה הטעם שנשאר אחרי שתיית התה. ישנן שיטות רבות לחלוט את התה הירוק. על ידי שינוי בכמות העלים, טמפרטורת המים וזמן החליטה, מאותו סוג תה ניתן לקבל משקה שונה לחלוטין בטעמו

 

כל סוגי התה הירוק טובים מאוד לשימוש בעונה החמה.

 

אנו מציעים לכם את התה הירוק המפורסם ביותר, אשר בזמנו הוגש בחצר הקיסר בסין. סוגי תה אלה בעלי ניחוח מופלא וסולם טעמים. עם זאת הם שונים אחד מהשני ולמעשה מכסים את כל סולם הטעמים של התה הירוק >>>

 

תה אולונגים - קבוצה גדולה של סוגי תה במידת תסיסה בינונית. המפורסם ביניהם זהו תה המיוצר בפרובינציית Fujian. קודם כל Tie Guan Yin ו - Da Hong Pao. סוגי תה אלה משתייכים לסוגי תה אליטיסטיים ולעיתים נוהגים לכנותם מלכי עולם התה.

 

למרות ששני סוגי התה הם מאותה קבוצה ומיוצרים באותה פרובינציה, הם נבדלים מאוד אחד מהשני בטעם ובניחוח.

 

Tie Guan Yin מתאפיין בניחוחו הייחודי. אתם יכולים לקבל תענוג גדול משאיפת ניחוחו הטרי של התה. מומחים טוענים כי ניחוחו של Tie Guan Yin טוב יקר מטעמו. טעם התה לא פחות נפלא מניחוחו, קיים בו סולם טעמים רחב. לא ניתן שלא ליהנות מתה זה. אנו מציעים לכם להתחיל את ההכרות עם תה זה מ Tie Guan Yin, בעל מספר TG 02-01 או לקחת כמה לצורך השוואה >>>

 

Da Hong Pao - שונה מה Tie Guan Yin בטעמו החזק והמרוכז. תה זה ייחודי בתכונותיו, בעל ניחוח נפלא וטעם מדהים שלא ניתן להשוות עם כלום. מתאים לאוהבי תה חזק, במיוחד למעריצי קפה אשר מחפשים תחלופה למשקה זה. >>>

 

שני סוגי התה הינם מעוררים ומסייעים בשיפור יכולות עבודה. בסין מאמינים כי סוגי תה אלה מנקים טוב את הגוף ומאוד בריאים לשתייה אחרי האוכל.

 

חוץ מסוגי תה אלה, בקבוצת תה האולונג תשומת לב מיוחדת מגיעה לאולונג טיוואני. הוא בולט בטעמו השונה. כל אחד מסוגי התה האלה הינו בעל טעם וניחוח ייחודיים. על מנת להבין איזה תה מוצא חן בעינכם יותר, אליכם סה"כ לטעום >>>

 

תה אדום - קבוצת תה במידת תסיסה חזק. מקובל לחלק את הקבוצה לשלוש, לפי ייחודיות טעם.

 

לקבוצה הראשונה משתייכים סוגי תה קלאסיים, שזכו לפרסום רב מחוץ לסין ויותר מוכרים כ"תה שחור". נציג בולט בקבוצה זו הוא Tang Yang Gung Fu Cha

 

לקבוצה הבאה מיוחסים סוגי תה, אשר עבורם אוספים את העלים העליונים או עלים עם ניצנים. הם תאופיינים כ חליטות תה מיוחדות, בסולם טעמים עשיר, ניחוח בולט וטעם נעים שנשאר הרבה אחרי שתיית התה.
לסוגי תה אלה משתייכים - 
Dian Hong ,Gung Fu Cha, Tin Pin Hon Cha
 

 

לקבוצה השלישית מיוחס תה תכונות טעם אינדיבידואליות.  נציגי קבוצה זו הם Zheng Shan Xiao Zhong 

 

תה שחור - זוהי קבוצה נפרדת של סוגי תה במידת פוסט-תסיסה. סוגי תה אלה נבדלים מאוד משאר הסוגים לא רק במאפייניהם אלא גם בטעמם. גם אם צרכתם תה בעבר, אבל לא ניסיתם תה מקבוצה זו, אז תה זה יפתיע אתכם לטובה.

 

לסוגי תה בקבוצה זו יש להתייחס כאל משקה מאוד יקר ואיכותי. לדוגמא, כאל קוניאק טוב. רבים מתאהבים בתה זה כבר מהכוס הראשונה.

 

היזהרו, אם אתם שותים תה זה לפני ארוחה, תה שחור יכול "לשכר", אם כי אפקט זה פג במהירות.

 

תה שחור בריא לשתייה אחרי האוכל, במיוחד במקרה שאכלתם יותר מידי.

 

את ההכרות עם קבוצה זו אנו ממליצים להתחיל מתה Puer - Tiao Mu Lao To  

 

אנו מקווים כי המידע על התה הנ"ל עזר לכם בצעדכם הראשונים בעולם התה, בבחירת חליטת התה המתאים לטעמכם. יותר פרטים תוכלו לגלות במהלך שתיית התה ומקריאת המידע באתר שלנו.

 

שתייה נעימה,

 

תגיות: מידע על תה, חליטות תה, חליטת תה מיוחדת

shop_hebrew

start_hebrew
Lu-Yui-02-00 בחירה מהירה של תה

       מדריך מקוצר
Prigotovlenie-chaya-04 איך להכין תה מהר ונכון
skidki-02-00     הנחות ומבצעים

   

 

חדשות
Hypolipidemic effects Puer Cha
צריכה קבועה של תה הפואר מעלה משמעותית את רמות הכולסטרול "הטוב"
מחקר של מדענים יפניים
תה ירוק מוריד את שיעור התמותה משבץ מוחי
למה דווקא סיני?
במדור "עולם התה" מפורסמת כתבה חדשה .
פואר- תחילת הדרך
במדור "עולם התה" מפורסמת אחת האגדות אודות היווצרות תה הפואר
Tie Guan Yin - אופן הכנה
במדור וידאו-גלריה, ממוקם סרטון אודות הכנת התה
לכל החדשות...
טלפון: 972-8-9354808+ e-mail: tea@time4tea.co.il facebook
דף הבית ביקור ראשון? חנות תה מקוונת עלינו עולם התה מאמרים ודיווחים כיתת אומן גלריה