תה יסמין - אלה סוגים שונים של תה ירוק מתובלים בפרחי יסמין. את תה היסמין מייצרים במספר פרובינציות, אך הכי טוב נחשב זה המיוצר בפרובינציות Sichuan ו-Fujian.
תיבול אמיתי - זהו תהליך ארוך ומורכב. קודם מכינים תה ירוק. להכנת תה איכותי מאוד משתמשים בתה מאסיף תחילת האביב.
לאחר מכן מתחילים בתהליך התיבול. בצמוד לתה המוכן, מניחים מגשים עם פרחי יסמין. וכך הם מונחים מעל 100 יום. בתהליך התיבול, את פרחי היסמין היבשים מחליפים בטריים. התהליך מקנה לתה לא רק ניחוח חדש אלא גם משמר את איכויות התה הירוק.
כתוצאה מהליך ארוך זה, התה סופג את ניחוח היסמין ומתקבל משקה חדש לגמרי, בעל טעם נעים ומרוכז של התה הירוק עם נגיעות טעם וניחוח של פרחי יסמין.
תה יסמין באיכות גבוהה, לרוב נבדלים רק בסוגים, טעם וצורת התה הירוק עצמו, אשר הינו הבסיס להכנתו.
מכיוון ובתהליך התיבול את פרחי היסמין מניחים לצד עלי התה ובסיום התהליך לוקחים אותם, בתה היסמין, אשר עברו תיבול מסוג זה, לרוב לא תפגשו את הפרחים עצמם. נוכחות גדולה של פרחים בתה יסמין מעיד על כך כי בתהליך ההכנה השתמשו התה ירוק ישן, אשר כבר לא מסוגל לספוג את ניחוח הפרחים.
עלי תה ירוק משמשים להכנת תה יסמין, מגולגלים לצורות שונות. הצורות היותר נפוצות הן- גדורים, שמיניות, ספיראלות. ישנן גם צורות המזכירות את עיני ציפור או את לשון הדרור. קיים גם תה לא מגולגל.

צורות שונות של תה היסמין
בחליטה, העלים המגולגלים נפתחים, לכן בחליטת התה בכלי זכוכית ניתן לעקוב אחר משחק עלי התה.
ללא קשר לצורת עלי התה, מרבית סוגי תה יסמין איכותיים, דומים בטעמם ויביאו הנאה רבה לשותים.
להכנת תה יסמין ניתן להשתמש כמו בכלי זכוכית כך גם בכלי מקרמיקה.
את תה היסמין מכינים בדומה לתה הירוק. להכנת התה תתאים ה"שיטה התחתונה".
1. שטפו את הכלים המוכנים במים.
2. הניחו בהם את התה היבש (כ- 5 גרם תה על 150-200 מ"ל מים)
3. מזגו מים
4. המתינו מעט
5. מזגו את המשקה שהתקבל לכוסות או ל-Cha Hi
6. לאחר סיום שתיית התה, ניתן למזוג שוב מים על העלים, להמתין ולמזוג.
ניתן לחזור על התהליך עד שהתה לא יאבד מטעמו.
לרוב, תה יסמין טוב עמיד מעל 5-7 חליטות
שתייה נעימה
- לאחסון תה היסמין, השתמשו רק בכלים על סגירה הרמטית, אחרת ניחוח התה יתאדה ויאבד.
- להכנת התה השתמשו במים מינראליים
- כלי זכוכית הם הכלים האופטימאליים לחליטת תה זה.
- תה יסמין איכותי נותן את טעמו די מהר, לכן לא מומלץ לחלוט יותר מידי זמן, אחרת המשקה יתקבל מרוכז מידי.
אם יש לכם שאלות, ניתן לקבל יעוץ נוסף בטלפון 08-9354808
או לשלוח את השאלות שלכם בדואר אלקטרוני: "שליחת שאלות"
|