תה לבן - זוהי קבוצת סוגי תה בעלי רמת תסיסה חלשה. להכנתו משתמשים בעלים ראשונים ועדינים אשר לפני פריחת הניצן, אשר נאספו בתחילת האביב. הניצן הינו בעל צבע לבן והודות לכך, קיבל התה את שמו.
בין סוגי התה היותר פופולאריים ומוכרים נמנים: Shou Mei, Bai Hao Yin Zhen, Bai Mu .Dan
מומחים סבורים, כי בעלי מאפייני הטעם הטובים ביותר בולטים Bai Mu Dan ו Bai Hao Yin Zhen.
תה לבן מסורתי עובד עיבוד מינימאלי. לאחר האסיף, העלים נשארים בשמש לזמן מסוים, לאחר מכן עוברים ייבוש ללא פיתול ארוך.
למרות הפשטות לכאורה, ייצור של התה הלבן הוא תהליך מסובך ומייגע. לייצור משתמשים בחומרי גלם באיכות גבוהה. עלי התה מאוד עדינים ולכן כל תהליך הייצוג מתרחש באופן ידני על מנת לא להרוס את שלמותם. בנוסף חשוב לשמור על משטר הטמפרטורה בזמן עיבוד התה. השגיאה הקלה ביותר תשנה לחלוטין או תהרוס את הטעם הייחודי של התה הלבן.
בשל המורכבות בעיבוד ומספר מצומצם של חומרי הגלם, אשר ניתן להשתמש בהם לייצור התה הלבן, כמות התה המיוצרת מדי שנה היא קטנה מאוד.
על פי האמונה המסורתית, מאמינים כי לתה הלבן יש השפעה מצננת על הגוף והוא מצויין לשתייה במזג אוויר חם.
ברפואה הסינית המסורתית מאמינים כי התה הלבן מכיל כמות גדולה של נוגדי חמצון, הוא מפחית את רמת הסוכר בדם ומשמש כמוריד חום.
תה לבן
בהתאם להכנה נכונה של התה הלבן, על פי המסורת, סוגי התה הלבן הינם בעלי מראה של ניצן עם עלים.
לדוגמא, לתה Bai Hao Yin Zhen משתמשים בניצנים אשר טרם פרחו בעלי עלה אחד.
לתה Bai Mu Dan אוספים ניצנים בעלי שני עלים.
כל מקרה, נוכחותם של ניצנים בתה לבן הינה הכרחית.
הניצן מעניק לתה מראה ייחודי, ומה שהכי חשוב, הניצן משפיע על הטעם הייחודי והניחוח של התה הלבן.
הניצנים מכילים כמות גדולה של ויטמין "C" . הודות לכך, בכל סוגי התה הלבן יש טעם חמצמץ, טעם של טיפת לימון בתה.
לא פחות חשוב, השפעת הניצן על מאפייני התה. הודות לנוכחות כמות גדולה של חומרים מזינים בניצנים, התה הלבן שימש תקופה ארוכה בסין כתרופה.
את התה הלבן מומלץ להכין רק בכלי מזכוכית בטמפרטורת מים 60-70 מעלות.
הדרך האופטימאלית להכנת תה לבן היא "הדרך אמצעית".
1. תשטפו את הכלים להכנת התה במים חמים
2. מזגו מים לכלי, כשליש מהכלי
3. הכניסו את התה (3-7 גר' תה על 150 מ"ל מים)
4. הוסיפו בזהירות מים
5. תנו לתה להיחלט כ-20-30 שניות, ואז מזגו את המשקה שהתקבל לכוס
6. לאחר מכן ניתן להוסיף מים לתה, לאחר חליטה, שוב למזוג לכוסות
ניתן לחזור על התהליך עד שהתה יאבד מטעמו.
תה לבן קלאסי מחזיק בין 3 ל-5 חליטות.
משקה התה הינו מאוד עדין בטעמו, אם כי מוסיפים קצת יותר תה וחולטים קצת יותר זמן מהרגיל, ניתן לקבל משקה עשיר ורווי. אך חליטה מסורתית של התה הלבן לא כוללת זאת.
אם חולטים את התה כראוי, את התרשמות הטעם החשובה ביותר תקבלו לאחר כדקה משתיית התה, כאשר הפה יתמלא בטעם התה ובמתיקות נעימה.
תהנו מהשתייה
- לחליטת התה השתמשו במים מינראליים
- הכלי האופטימאלי להכנת התה הינו כוס זכוכית או קומקום זכוכית לא גדול
- בחליטה בקומקום, בשום אופן את תסגרו במכסה, התה הלבן לא אוהב אמבטיות אדים.
- אם אין לכם ניסיון בחליטת תה, תשתדלו לא להשתמש במים חמים מידי. אם טמפרטורת המים תהיה כ-60 מעלות, זה יאפשר לכם יותר אפשרויות בבחירת הזמן המתאים לחליטה ולא יאפשר "לפספס" בחליטה.
- אם ברצונכם לקבל משקה יותר עשיר, האריכו את זמן החליטה אך בשום אופן אל תחלטו יותר מידי על מנת שהמשקה ממרוכז לא יהפך למר.
אם יש לכם שאלות נוספות, אתם יכולים לקבל יעוץ נוסף בטלפון 08-9354808
או ניתן לשלוח את האלה בדואר אלקטרוני "שאילת שאלה"
|