Puer - זוהי קבוצה גדולה של פוסט-תסיסה (ארוכת טווח), המיוצרים בטכנולוגיה מסוימת. זוהי אחת הקבוצות היותר ייחודיות בעולם התה. מאפייני תה זה, טעמו הייחודי וניחוחו שונים מאוד משאר סוגי התה.
על פי אחת מהאגדות, את הופעתו חב תה ה-Puer להוד מלכותו המקרה. פעם, כתוצאה מחוסר ניסיון של מומחה הצעיר, תה אשר היה מיועד להגשה לקיסר סין, לא עבר יבוש עד הסוף. בדרך מיונאן לבייג'ין, אשר ארכה מעל 100 שנה, התה רכש מאפיינים חדשים. כתוצאה מכך, התקבל תה חדש לגמרי, אשר לא היה דומה לאף תה אחר ובעל טעם נפלא והשפעות רפואיות ייחודיות.
את שמו, קיבל התה מהעיר Puer, אשר שם הופק לראשונה.
בשמך תקופה ארוכה, בסין, Puer שימש למשקה מרפא, המנקה את הגוף מרעלים ומרפא מחלות רבות. מחקרים עדכניים אישרו המאפיינים המיוחדים של תה זה: את היכולות שלו לשיפור חילוף חומרים, להורדת כולסטרול בדם וכו', מה שמשפיע משמעותית על הפופולאריות והמחיר שלו.
בשנים האחרונות, מספר המעריצים של תה זה גדל משמעותית, כמו בסין כך גם רחוק מחוץ לגבולותיה. מחירו של Puer רב-שנים גדל פי 5. הדבר הביא לכך שסוגי תה רבי-שנים היו למטרת השקעה, כמו נדל"ן, מתכות יקרות וכו'.
אבל עבור מעריכי ה-Puer, הוא בעל ערך בראש ובראשונה לא בזכות תכונות המרפא אלא בזכות הניחוח הייחודי והטעם האחד והיחיד. משקה Puer רב- שנים (מעל 10 שנים) מעניק חוויה בלתי משכחת, וטעם התה נשאר ארוכות בפה.

מרבית סוגי ה-Puer עשויים מעלי תה של עצים עתיקים. במפורש עלי עצים ולא שיחים. על טעם וניחוח התה, קודם כל משפיעים איכות חומרי הגלם, שיטת תסיסה וזמן ההבשלה.
להכנת סוגי תה באיכות גבוהה משתמשים בעלים מעצים עתיקים, הבוגרים מעל 800 שנה.
פואר בעל זמן הבשלה של 40 שנה, עשוי מעלי עצים עתיקים.
כתוצאה מתהליך ארוך ומורכב, מתקבל תה ייחודי במאפייניו ובאיכותו.
המוצר המוכן יכול להיות בצורת תה בתפזורת, אך לא פחות פופולארי הוא התה הדחוס.
ישנם מספר צורות עיקריות של תה דחוס:
- אריחים
- קערות
- עוגות
- כובעי פטריות
- דלעת
להבדיל משאר סוגי התה, ה-Puer אינו מפחד מהזמן. ככל שהתה יותר בוגר יותר, כך חזקים יותר מאפייני המרפא שלו וכך בולט יותר הטעם שלו.
להכנת ה-Puer מומלץ להשתמש בקומקום מחמר Yixing. אם אין קומקום כזה בהישג יד, ניתן להשתמש בכל כלי אחר.
לפני החליטה, יש לשטוף את התה. מוזגים מים רותחים על התה ומיד שופכים אותם. מכיוון וPuer - תה בעל זמן הבשלה רב, מומלץ לחזור על תהליך השטיפה פעמיים.
לאחר מכן, מיזגו מים על התה והמתינו מעט, בערך כ-10-20 שניות, ומיזגו את כל המשקה שהתקבל.
ניתן לחזור על התהליך עד שהתה יאבד מטעמו. לרוב, ניתן לחלוט את התה ה-Puer מעל 10 חליטות. שימוש בקומקום מחמר Yixing לא רק ישפר את איכות התה אלא גם יעזור להגיע למספר חליטות רב יותר.
לשטיפה וחליטה של תה ה-Puer משתמשים במים רותחים.
שתייה נעימה
- להכנת התה, השתמשו במים מינראליים
- חממו את המים בהפסקות שבין החליטות: כך שבכל חליטה המים יהיו קרובים ל-100 מעלות.
- תה Puer באיכות גבוהה, נותנים את טעמם מהר מאוד בחליטות הראשונות, לכן 3-4 חליטות ראשונות לא מומלץ לחלוט מעל 10 שניות.
- היזהרו! בשתיית התה על קיבה ריקה, ה-Puer יכול "לשכר".
- מומלץ לשתות את תה ה-Puer לאחר האוכל.
- תה ה-Puer מחליש את ההשפעות הרעילות של האלכוהול, וכן מרכך הנגאובר.
- אל תאחסנו את התה בכלי סגור, ללא גישה לאוויר, תה ה-Puer צריך "לנשום". היזהרו מריחות אחרים, התה סופג את הניחוחות המקיפים אותו.
אם יש לכם שאלות, ניתן לקבל יעוץ נוסף בטלפון: 08-935-48-08
או שלוח את השאלות לדואר אלקטרוני: "שליחת שאלות"
|