Da Hong Pao אחד מסוגי התה הייחודיים ביותר. בסין מכנים אותו "מלך עולם התה". ישנם שמות נוספים כגון "תה האבן" וזה מכיוון שהתה גדל גבוה בהרים, כמעט על האבנים.
על פי אחת האגדות אודות הופעת תה ה-Da Hong Pao, מספרת כי הודות למשקה מעלי תה זה ריפאו את אמו של קיסר סין ממחלה לא ידועה. כאות תודה, ציווה הקיסר להלביש את עץ התה בחלוק אדום. מכאן גם השם Da Hong Pao - "חלוק אדום גדול"
מספר שיחים ייחודיים נשמרו מאותה התקופה. הם גדלים על פסגת הר Wu Yi. מהם אוספים כמה מאות גרמים של תה בשנה. זהו התה היקר ביותר. בשנת 2005 במחירה פומבית נקבע מחיר שיא. עשרים גרם של Da Hong Pao מעצים עתיקים נמכרו במחיר של 25 אלף דולר.
שאר שיחי Da Hong Pao ממוקמים יותר נמוך במדרון ההר. הם שיבוט מעצי האב המקוריים.
מחיר תה זה הינו נמוך יותר משמעותית, אך הוא בעל טעם נפלא ומאפיינים ייחודיים של Da Hong Pao ונחשב לאחד המייצגים הטובים ביתור של עולם התה.
Da Hong Pao מגדלים בצפון מחוז Fujian, על מדרון הר ה- Wu Yi. על פסגת הר זה נשמרו מספר עצי אב, שאר העצים במדרון התקבלו ע"י שיבוט.
עלי התה הינם גדולים יחסית וצפופים. טכנולוגיית ייצור של Da Hong Pao מאוד מורכבת. הודות לטיגון מיוחד (להפסקת תהליך התסיסה) התה רוכש ניחוח עז וטעם מרוכז, שונה מאוד ממרבית סוגי תה האולונג.
Da Hong Pao בעל לא רק טעם מיוחד אלא גם תכונות מרפא ייחודיות.
בכל שנה מייצרים כמויות של גדולות של Da Hong Pao אליט, לכן הינו אחד מסוגי התה הסיניים היקרים ביותר.
Da Hong Pao הינו תה במידת תסיסה חזקה. בחליטה הראשונה טעם התה הינו חד ומרוכז, אך אם כל חליטה הבאה הטעם נהיה יותר רך ופותח גווני טעם חדשים.
שתיית התה עם Da Hong Pao בעלת אפקט מרגיע, מעט משכר, לכן לא מומלץ לשתות אותו על קיבה ריקה.
מחקרים עדכניים מראים כי Da Hong Pao מתאפיין ביכולת שריפת שומנים ומנקה טוב את הגוף.
הכנת Da Hong Pao מקביל להכנת מרבית סוגי האולונג. ניתן לחלוט אותו ב- Gai Wan או בקומקום, זכוכית או מחמר Yixing
1. שיטפו את הקומקום (או כל כלי אחר)
2. הוסיפו את התה לקומקום
3. מזגו לקומקום מים רותחים, כך שהמים יכסו את כל העלים ומיד שיפכו את המים. בפעולה זו אנו שוטפים ו"מעוררים" את התה.
4. מזגו מים לקומקום והמתינו מעט (כ-10-20 שניות). מזגו את כל התה לכוסות או Cha Hi
5. חזרו על החליטה (בהארכת זמן ההמתנה לחליטה מחליטה אחת לשנייה) עד שהתה לא יאבד מטעמו.
סוגי תה Da Hong Pao באיכות גבוהה עמידים מעל 7 חליטות
- לחליטה השתמשו במים מינראליים.
- טמפרטורת המים לחליטה צריכה להיות קרובה ל-100 מעלות
- Da Hong Pao מומלץ לחלוט בקומקום זכוכית, מה שיאפשר לעקוב אחר צבע המשקה. אך לפתיחת הטעם הכי טוב להשתמש בקומקום מחמר Yixing.
- כמות מומלצת: 5 - 7 גרם תה יבש על קומקום בנפח של 150-200 מ"ל. ככל ששמים יותר עלי תה, כך המשקה שיתקבל יהיה חזק יותר.
- Da Hong Pao מנקה טוב את הגוף ושורף שומנים, לכן מומלץ לשתייה אחרי האוכל.
- Da Hong Pao שייך לסוגי תה מעוררים ולכן לא מומלץ לשתייה לפני השינה.
אם יש לכם שאלות, ניתן לקבל יעוץ נוסף בטלפון : 08-9354808
או לשלוח את שאלות שלכם בדואר אלקטרוני: "שליחת שאלות"
|