תה זה שייך לקבוצת סוגי תה מתובלים, למרות שבהתחלה היה זה תה Oolong עם טעם טבעי.
כפי שידוע, על טעם התה משפיעה מאוד הסביבה, במיוחד הרכב הקרקע. הודות להרכב קרקע מיוחד על פסגות אחת ההרים במחוז Nantou (טייוואן), יוצר תה בעל ניחוח חלבי קל וטעם קרמל מתקתק. תה מעצים יותר נמוכים במדרון ההר לא נתן את אותו הטעם.
מכיוון והתה החדש זכה לפופולאריות רבה, וניתן היה לייצר אותו בכמויות מוגבלות בלבד, אז מומחים החלו לחפש דרכים אחרות לייצר תה עם טעם זהה.
אחת השיטות שמצאו מומחי התה, הייתה להשקות את שורשי עץ התה בתמצית חלב. כתוצאה מכך,תה Oolong התקבל בניחוח וניל וטעם מעט מתקתק אשר מזכיר מעט Irish Cream בטעמו.
מכיוון והתה זכה לפופולאריות רבה מחוץ לגבולות סין, אז הופיעו שיטות רבות אחרות לתיבול התה. לדוגמא: להשרות את עלי התה בתמיסה מיוחדת. כל השיטות האלה נותנות ניחוח חד, אשר מושך את הקונים, אך הם גורמים לירידה מבחינת הטעם ואיכות התה.
עבור מאפייני הטעם שלו, התה קיבל את השם Nai Xiang Oolong - אולונג חלבי.
התה מומלץ למתחילים בעולם התה, אשר מעוניינים ללמוד לשתות תה בלי תוספת סוכר.
את Nai Xiang Oolong חולטים בצורה זהה לשאר סוגי תה ה-Oolong. כלים מומלצים לחליטה הם זכוכית או פורצלן. טמפרטורת המים צריכה להיות 80-90 מעלות