facebook

Russian
כניסה למערכת
סל הקניות שלך ריק
מחירון תנאי משלוח תנאי קנייה טיפים מועילים

 

30% הנחה >>>

________________________________________________________

ביקור ראשון?
עולם התה
כיתת אומן
גלריה
מאמרים ודיווחים
חדשות
עלינו
עולם התה    ----» תה   ----» תה טורקיז (Oolong Cha)   ----» Tie Guan Yin   ----» קריטריונים לבחינת איכות התה גואה יין  

קריטריונים לבחינת איכות התה גואה יין

 


תה גואה יין באיכות גבוהה צריך לעמוד במספר קריטריונים. עלה התה צריכים להיות מגולגלים הדוק. התה צריך להיות כבד-במשקל ובדחיסה.


את עלי התה גואה יין לעיתים קרובות משווים ל"ראש השפירית", "רגל תכלת" ו"בטן ירוקה". צבע העלים עשיר, בולט, פני השטח כסופים וחלקים.


בחליטת התה גואה יין העלים המגולגלים דחוס, נפתחים וזוהרים כמשי. צבע המשקה- כסוף, זוהר ושקוף. טעם המשקה עבה, רענן, עז, מעט מתקתק, משאיר טעם דבש מתקתק בפה לאחר השתייה ובעל ניחוח נפלא.
 

לקביעת איכות ורמת תה, בשנת 2004, בסין, נקבע סטנדרט מדיני רשמי
GB19598 – 2004.


Standart

תקן איכות התה גואה יין פורסם ב-4 בנובמבר 2004, תקף החל מ-1 בינואר 2005 "תקן מדיני KHP מספור מקום ייצור המוצר אנסי תה גואה יין"
GB19598-2004

תקנה מחייבת לבחינת איכות התה גואה יין


בהתאם לתקן זה, תה גואה יין נחשב תה אשר גדל במקום מסוים(פרובינציית פודזיין, מחוז אנסי), על סוג עץ מסוים (תגואיין), מעובד בטכנולוגיה מסורתית מיוחדת ובעל איכויות מסוימות המשויכות לתה גואה יין.
 

עבור התה גואה יין הוצגו סטנדרטים פיזיו-כימיים אינדיקאטורים לקביעת לחות מותרת, הרכב כימי של מיץ התה, גודל וכו.
 

בהתאם לפרמטרים כמו:
- צפיפות העלים הדחוסים
- צבע העלה היבש הדחוס
- שלמות העלה
- דרגת בהירות
- ניחוח
- טעם
- צבע משקה התה
- מראה העלה לאחר החליטה
 

התה גואה יין מתחלק לדרגות:

 

К 100 – הדרגה הגבוהה ביותר
К 101 – דרגה ראשונה
К 102 – דרגה שנייה
К 103 – דרגה שלישית
К 104 – דרגה רביעית

 


Kriterii-kachestva-02

 


ככל שדרגת התה גבוהה יותר, כך טעם התה וניחוחו עשירים יותר, וכן כמות החליטות רבה יותר.


להעירך את איכות התה גואה יין קשה מאוד. לשם כך דרוש ניסיון רב.


אם אין לכם ניסיון כזה, השתמשו באחת השיטות הבאות על מנת לבחון את איכות התה ולא לטעות בבחירתו:


1. שימו לב לצורת האחסון של התה שמציעים לכם


את התה גואה יין לשמור במקום קריר, עדיף באריזת וואקום.


אם מציעים לכם תה אשר אוחסן בקופסאות מתכת גדולות,



TeaShop_Beijing_05


או בשקיות, אשר בהם האחסון איננו הרמטי, אז זה הוא תה גואה יין אשר איבד את טעמו ואיכויותיו בצורה משמעותית, גם אם במקור היה זה תה טוב באיכות גבוהה.
 

 

2. הביטו היטב בעלים היבשים
 

TG`


עלי התה היבש צריכים להיות מפותלים בהידוק, זהים בגודלם. ככל שהעלים מפותלים בהידוק רב יותר, כך איכות התה גבוהה יותר. כך חשוב גם גודל העלה המפותל. בתה באיכות גובהה העלים המגולגלים יוצרים כדורים גדולים יחסית. כפי שאומרים המומחים: "התה צריך להיות גדול וכבד".


3. תערכו הכרות עם ניחוח התה
.


הניחו כ-8 גרם תה בגיוואן או בקומקום לא גדול (150-200 מ"ל) . כסו במכסה ונערו מספר פעמים. לאחר מכן, פתחו את המכסה ושאפו את ניחוח התה. אם אי פעם הרחת תה גואה יין, לעולם לא תתבלבלו בין ניחוחו לשום תה אחר.


הניחוח צריך להיות נקי, ברור, ללא ריח ריקבון. בהתאם לסוג התה (טכנולוגיית הייצור), עשוי להכיל ניצנים מעצי פרי, קינמון. בניחוח של תה איכותי ישנה נוכחות מיוחדת של "ריח מתיקות". לא ניתן לתאר אותו, חייבים להריח אותו לפחות פעם אחת.

 

שטפו את התה במים רותחים (מזגו מים חמים לתה ומהר שפכו את המים)



Sliv



ושאפו שום את ניחוח התה. הוא יפתח בעוצמה רבה יותר, יופיעו בו הערות נוספות, אשר לא היו בעלים היבשים.

 


4. תערכו הכרות עם הטעם התה.


Proba-Chaya

 


לשם כך, חילטו את התה. תה גואה yin איכותי אפשר וצריך לחלוט במים רותחים. זוהי אחת השיטות לבדיקת איכות התה. תה איכותי לא מפחד ממים רותחים.


תה איכותי ייתן לכם את טעמו כבר לאחר 15-20 שניות. ניתן לחלוט גם זמן ארוך יותר. אך אם הטתה לא ייתן את טעמו לאחר 20 שניות הדבר מראה על איכות נמוכה או על כך שהתה מאוד ישן.

 

סוגי תה גואה יין באיכות גבוהה עמידים ללא פחות מ-7 חליטות.


אינדיקאטור חשוב מאוד- טעם לוואי שנשאר בפה לאחר שתיית התה. אחרי כ- 20-30 שניות לאחר שתיית התה מופיע בפה טעם לוואי נעים של התה, שונה מטעם המשקה עצמו, עם מעט מתיקות.

5. בחנו את עלי התה לאחר החליטה.

 

Sravnenie-Tie-Guan-Yin-03-02

 

עלים דחוסים של תה גואה יין ייפתחו לעלים גדולים ושלמים.



P1010087

 


הם צריכים להיות בצבע ירוק עשיר עם שוליים בצבע אדום או חום-אדום. העלים צריכים להיות רכים כמשי ונעימים למגע.


כל הטכניקות הנ"ל יעזרו לכם להבחין בתה מזויף או באיכות גרועה.

 

אך על מנת שתהיה לכם הזדמנות להעריך באמת את איכות התה, יש צורך ברף טעם מסויים.


הרי טעם וריח אלה מושגים שלא ניתנים למדידה. לרף כזה יכול להיות תה גואה יין באיכות גבוהה מאוד, אשר הומלץ ע"י מומחים. לאחר שתטעמו סוג כזה של תה, בעתיד תוכלו לשפוט על איכות סוגי תה אחרים.


שתהיה לכ שתייה מהנה.

 

במאמר נעשה שימוש בחומרים שתורגמו מסינית
תורגם ע"י: צ'אן צ'או סיאן

 
לינקים בנושא:


- תה גואה יין (חנות מקוונת)
- סוגים מסוימים של תה גואה יין (חנות מקוונת)
- מארזי מתנה של תה גואה יין (חנות מקוונת)
- הנחות על סוגים מסוימים של תה גואה יין (חנות מקוונת)
- תה גואה יין
- דרכי הכנת התה גואה יין בקומקום (וידאו)
- דרכי הכנת התה גואה יין בגיוואן (וידאו)
- אגדות אודות התה גואה יין
- סודות ייצור התה גואה יין
- איזה תה גואה יין לבחור באתר שלנו?
 

 


shop_hebrew

start_hebrew
Lu-Yui-02-00 בחירה מהירה של תה

       מדריך מקוצר
Prigotovlenie-chaya-04 איך להכין תה מהר ונכון
skidki-02-00     הנחות ומבצעים

   

 

חדשות
Hypolipidemic effects Puer Cha
צריכה קבועה של תה הפואר מעלה משמעותית את רמות הכולסטרול "הטוב"
מחקר של מדענים יפניים
תה ירוק מוריד את שיעור התמותה משבץ מוחי
למה דווקא סיני?
במדור "עולם התה" מפורסמת כתבה חדשה .
פואר- תחילת הדרך
במדור "עולם התה" מפורסמת אחת האגדות אודות היווצרות תה הפואר
Tie Guan Yin - אופן הכנה
במדור וידאו-גלריה, ממוקם סרטון אודות הכנת התה
לכל החדשות...
טלפון: 972-8-9354808+ e-mail: tea@time4tea.co.il facebook
דף הבית ביקור ראשון? חנות תה מקוונת עלינו עולם התה מאמרים ודיווחים כיתת אומן גלריה